CV

CV labbet

Om oss på CVlabbet.se

Skriva CV

Dags för jobbsök? Då är det läge att skriva CV, och även om prestationskrav kan spöka när man ska skriva CV, är det egentligen inget mer än en beskrivning av sin yrkesbana man ger genom att skriva CV.
CV mall
Det finns mallar att hitta för att skriva cv (se våra: CV-exempel), och en CV guide av något slag har hjälpt många att skriva CV (se: Tips och råd för CV). Man bör skriva CV på ett kortfattat sätt, för de flesta lär skriva CV med förhoppningen att någon ska orka läsa ens CV. Att tänka igenom vilka jobb som är relevanta att ha med, är bra att göra, och sedan skriva CV. En bas–CV kan man ha i datorn alltid, så slipper man skriva CV från grunden varje gång det blir aktuellt att skriva CV, och det är bekvämt att bara behöva skriva om det som behövs i sin CV. Stavfel och klumpigt språk får man undvika när man ska skriva CV, av uppenbara skäl, en CV måste göra ett gott intryck: man vill ju få jobbet!

Har man svårt med svenska språket, kan man få hjälp att skriva cv hos arbetsförmedlingen (se: www.arbetsformedlingen.se), och även på andra håll finns tips att ta till sig för att skriva cv så bra som möjligt. Lyckas man skriva en CV på flera sidor, har man antingen haft väldigt många jobb, eller så får man skriva om sin cv och fatta sig kortare. Har man fyllt 40, är det i allmänhet onödigt att skriva med i sin cv vilka jobb man hade som tonåring. Att skriva cv behöver inte vara krångligt alls, men det är lättare om man har en förteckning att utgå från, så man får rätsida på årtal och liknande och kan skriva en bra cv. Vad man gjort i eventuella luckor i sitt arbetsliv kan man vilja skriva med i sin cv. Upplysningar kring att skriva cv har man nytta av när det är dags att skriva cv. Ska man söka jobb utomlands, får man skriva cv på engelska eller det språk som det passar bäst att skriva sin cv på. Ytterligare information om att skriva cv finns i mängder på internet.

Mer om att skriva CV

Målet är att skriva en överskådlig CV som läses av en potentiell arbetsgivare, så att skriva CV med ett kritiskt öga kan löna sig. Att lägga ner den tid som behövs för att skriva en tydlig CV, betyder inte att det tar lång tid att skriva CV. Även när man inte är mellan två jobb kan det vara praktiskt att skriva CV, för då slipper man tänka på att skriva CV om/när ens situation på arbetsmarknaden förändras, och det är bekvämt att ha en grund - Cv att utgå från. Bland annat på nätet finns tips att få kring att skriva CV, och att ha en mall att utgå från underlättar när man ska skriva CV.

CV CV exempel Skriva CV Arbetsanskan